01.01.2010 18:30

Informace pro návštěvníky

 

Historie

Jak všechno začalo?
Začátek diety The Cambridge Diet byl jednoduchý.
V průběhu roku 1960 si doktor Alan Howard, výzkumný pracovník Fakulty medicíny Cambridžské university, začal dělat obavy z rostoucí obezity a problémy kolem její kontroly a rozhodl se najít prostředek, který by lidem efektivně pomohl dosáhnout zdravou váhu.

Doktor Howard sám říká: „Pro mne všechno začalo v roce 1968, když jsem spolu s doktorem Ianem McLeane-Bairdem z nemocnice West Middlesex zorganizoval symposium o obezitě, které se ve Velké Britanii konalo vůbec poprvé. Dr. Baird byl předsedou nově založené Asociace pro studium obezity a já jsem vše organizoval. Symposium bylo velmi úspěšné, ale my dva jsme si uvědomili, jak málo efektivní jsou dosud známé metody léčení obezity. Dohodli jsme se na těsné spolupráci při vývoji perfektní diety, která měla obsahovat co nejmenší množství kalorií, ale nepoškodit zdraví. Výsledek naší práce je znám jako dieta The Cambridge Diet.“

Po mnoha letech výzkumů a klinických testů byla dieta nejdříve uvedena na trh v USA, kde si získala ohromnou oblibu. V roce 1984 bratr Dr. Alana Howarda Roger dietu uvedl na trh i ve Velké Británii.

Od té doby se dieta The Cambridge Diet distribuuje v mnoha zemích světa a pomohla více než 15 milionům lidí vyřešit jejich problémy s nadváhou.

Od uvedení diety na trh byl změněn obal a vylepšeny chutě. Byl vypracován podrobný program přechodu na pevnou stravu a program udržení získané ideální váhy. Jediná věc se nezměnila… soustavná snaha vylepšovat a zkoumat.

Ano, dá se říci, že dieta The Cambridge Diet je nejvíce zkoumaná dieta na světě.

—————

Zpět


Kontakt

The Cambridge Diet

Centrum redukce a snižování nadváhy
Poradna Česká Lípa


Tel.: 777 646 190